zaterdag 17 juli 2010

Internet in het buitenland duur en soms onveilig

Internet in het buitenland duur en soms onveilig

Ook in belgie is dit het geval. Het is overal even onveilig. Alle operatoren gebruiken dezelfde technologie. Het is dus onrealistisch te denken dat het hier veiliger zou zijn.
En duur, wat dacht je, als bellen met de gsm in het buitenland duurder is, is internet via de gsm dat ook. Sprookjes bestaan niet. Het is niet omdat niet moet bellen voor je skype gesprek, dat de verbinding niets kost. Gratis bestaat niet, toch niet als het door mensen gemaakt is.
En Wifi? Alleen met wpa2 beveiligde netwerken zijn een beetje veilig, al de rest niet, waar ze ook zijn.
Internet is (nog altijd) een onderzoeksnetwerk dat gepromoveerd is tot de nieuwe (information)highway. (of Infobahn zoals het ooit werd genoemd). Maar het is een technologie de ontwikkeld is om als onderzoeks object te dienen. En ze is nog lang niet klaar. Net dat maakt dat er nog veel problemen mee zijn, vooral beveiligings problemen.
Vergeet niet dat het internet ontwikkeld is om data van plaats A naar B te krijgen, op welke wijze dan ook. Of het veilig gebeurde was (toen nog) niet aan de orde.
Spijtig genoeg is het grote success van het huidige internet, net dat wat het moeilijk maakt om de sprong naar de opvolger te maken.